Ara
Close this search box.

Ceyhun Kuyumcu: E-ticarette markalaşma sürecinde hedefler her zaman global olmalı

e-ticarette markalaşma
e-ticarette markalaşma

worldefvakfi.org’e konuşan Greyder E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Direktörü Ceyhun Kuyumcu, markalaşmaya giden yolda girişimleri pek çok sıkıntı beklediğini söyledi. Kuyumcu, markalaşmak isteyen girişimlerin hedeflerini her zaman global çaplı tutması gerektiğini ifade etti.

E-ticarette markalaşmada kritik adımlar: güven, kalite, müşteri deneyimi

E-ticarette markalaşma süreci en sancılı süreçlerden biri. Markalaşma sürecinde birçok noktanın birbirini tamamlaması gerekiyor.  Markalaşmak isteyen bir girişimin; güven, kalite, müşteri deneyimi gibi pek çok noktada çeşitli stratejiler geliştirmesi mutlak bir zorunluluk.

E-ticaret ekosisteminde yer alan girişimlerin sayısında yaşanan artış, rekabet ortamının da günden güne daha yoğun bir hal almasına neden oluyor. Bu yoğun rekabet içerisinde var olmak isteyen girişimlerin önünde izlenmesi gereken uzun bir yol bulunuyor.

“Girişimcileri markalaşma yolunda inişli çıkışlı bolca engebeli bir yol bekliyor”

worldefvakfi.org’e yaptığı açıklamada, girişimcileri markalaşma yolunda inişli çıkışlı bolca engebeli bir yol beklediğini söyleyen Greyder E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Direktörü Ceyhun Kuyumcu, markalaşmak isteyen girişimcilerin önlerindeki uzun yolculuğa hazır olmaları gerektiğini ifade etti.  Global çaplı hedefler belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Kuyumcu, “Girişimlerin bu süreçte hedeflerinin kişisel markaları olduğu bilinci ile ilk günden hazırlıklarını yaparak başlamaları ihtiyaç duyacakları motivasyona katkıda bulunacaktır. Hedefler her zaman global olmalıdır.” diye konuştu.

Marka adı seçiminin çok kritik olduğunu hatırlatan Kuyumcu, “Markalaşmaya yerelde başlayan çalışmaların bir gün bütün dünyaya açılması için seçecekleri marka adının da bu bilinçle tercih edilmesi önemli. Marka adını seçerken ç, ğ gibi sadece Türkçe de olan karakter kullanılmamalı, mümkünse kısa ve akılda kalıcı kelimeler tercih edilmeli. Tercih ettiği marka adı ile bağ kurabilen girişimci hedefine ulaşacağı yolda bir adım önde başlayacaktır.” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds