Ara
Close this search box.

Ceren Yıldız: Müşteri deneyimi e-ticarette başarının anahtarı konumunda

müşteri deneyimi
müşteri deneyimi

worldefvakfi.org’e yaptığı değerlendirmede başarıya giden yolun kapsamlı bir pazar analizinden geçtiğini belirten Kiğılı E-Ticaret Direktörü Ceren Yıldız, başarıya ulaşmak isteyen girişimlerin ilk adımda en dikkat etmeleri gereken noktanın müşteri deneyimi olduğunu söyledi.

“Müşteri deneyimi süreci tüm ayrıntıları ile hassasiyetle sürdürülmeli”

Ceren Yıldız, girişimlere ilk olarak müşteri deneyimini önem verdikleri konuların başında tutmalarını önerdiğini söyledi. Müşteri deneyimi sürecinin oldukça kapsamlı bir süreç olduğuna işaret eden Yıldız, “Uçtan uca site veya satış kanalı tasarımıyla, zaman zaman ürün veya kampanya reklamları ile başlayan bu deneyim; sipariş hazırlamadan, teslimata, satış sonrası destek süreçlerine kadar çok iyi planlanmış ve aynı hassasiyetle sürdürülüyor olmalı. Hatta üretim ve ar-ge süreçlerinde de müşteri deneyiminin dikkate alınması ürünlerin başarısında etkili olacaktır.” diye konuştu.

Sürdürülebilir bir e-ticaret için sağlam bir e-ticaret altyapısına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yıldız, “Markaya ve ihtiyaca uygun, güncel, stabil ve güvenilir bir e-ticaret altyapısı ile çalışmak da sürdürülebilir bir e-ticaret için olmazsa olmazlardan. Yine kampanya modülü güçlü, dijital pazarlama çalışmaları ve SEO uyumlu, kolay entegre olabilen hazır bir yapı da pek çok noktada işimizi kolaylaştırıp, hızlandırabiliyor.” ifadelerini kullandı.

“Müşteri deneyiminin ön planda tutulduğu bir Omni-channel stratejisi benimsenmeli”

E-ticarette kalıcı bir başarı yakalamanın kapsayıcı bir planlama ile mümkün olduğuna inandığını belirten Ceren Yıldız, “Ayrıca ürün/stok/fiyatlama gibi konularda tüm kanalların hedeflerine uygun ve yeterli seviyede doğru planlamanın yapılması ise sürdürülebilir bir satış grafiği oluşturabilmek için hayati öneme sahip.” dedi.

Açıklamasının son kısmında girişimlerin Omni-channel stratejilerine de değinen Yıldız, “Çok kanallı markalarda konsolide satış/stok yönetimine yönlendirmesi bakımından; müşteri deneyiminin ön planda tutulduğu bir Omni-channel stratejisi benimsenmesi de faydalı olacaktır.” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds