Ara
Close this search box.

Trendyol, “Trendyol Emlak” uygulamasını süresiz olarak askıya aldı

trendyol
trendyol

Yakın dönemde yaptığı açıklamayla “Trendyol Emlak” özelliğinin kullanıma sunulacağını duyuran Trendyol, emlak sektörüne yönelik gerçekleştirilen bu yatırımın süresiz olarak askıya alındığını açıkladı. Platformdan yapılan açıklamada, alınan kararın yeni e-ticaret kanununa uyum sürecinde iş stratejilerini ve odak alanlarını gözden geçirmeleri gerektiğinden kaynaklandığı belirtildi.

Platform, emlak uygulamasıyla sektördeki rekabeti artırmayı hedefliyordu

Platform tarafından yapılan açıklamada, Trendyol Emlak ile ilgili altyapı çalışmalarının platformun hizmetlerini çeşitlendirmek suretiyle ülkenin e-ticaret sektörünün gelişimine katkı sunmak ve online emlak sektöründeki rekabeti ve canlılığı artırmak hedefiyle bir süre önce başlatıldığı vurgulandı.

Açıklamada, “Güçlü teknolojik altyapımız ve e-ticaret alanındaki tecrübemizle online emlak sektörünü ileriye taşıyacak örnek uygulamalarla devreye almaya hazırlandığımız bu yeni iş kolu konusunda, emlak sektöründeki paydaşlarımızı da bilgilendirmiş ve yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştık.” ifadelerine yer verildi.

“Yeni kanun, Trendyol platformu üzerinden ya da bağlantılı bir şekilde ilan hizmetleri sunumuna izin vermemektedir”

Yürürlüğe giren yeni e-ticaret kanunun Trendyol platformu üzerinden ya da bağlantılı bir şekilde ilan hizmetleri sunumuna izin vermediği vurgulanan açıklamada, “Bununla birlikte, 7 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan ve Ticaret Bakanlığımız tarafından uygulanacak yeni e-ticaret kanununa uyum sürecinde iş stratejilerimizi ve odak alanlarımızı gözden geçirmemiz gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Kanuna uyum amacıyla pazarlama yatırımları ve indirimleri de önemli ölçüde azaltacağını açıklayan platform, oluşacak yeni piyasa yapısında Emlak girişiminin devam etmesinin mümkün olmadığını ve online emlak sektöründeki rekabeti alıcılar ve emlakçılar lehine canlandıracağına inanılan emlak sektörü yatırımının süresiz olarak askıya alındığını duyurdu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds