Ara
Close this search box.

Yaz sezonu e-ticaret satışlarını nasıl etkiliyor?

e-ticaret
e-ticaret

Yaz sezonunun satış rakamları üzerindeki etkisi üzerine worldefvakfi.org’e konuşan Penti E-Ticaret Direktörü Mehmet Türkel, yaz sezonunun en iyi satış performansı yakaladıkları dönemlerden biri olduğunu söyledi.

E-ticaret markaları, çeşitli stratejiler ile yaz sezonu durgunluğunun üstesinden gelmeye çalışıyor

Yaz sezonu, tüketicilerin tatil planları nedeniyle pek çok sektörde durgunluk yaşanmasına neden oluyor. E-ticaret markaları, bu döneme özel yürüttükleri çeşitli çalışmalar ve kampanya stratejileri ile durgunluğun üstesinden gelmeye çalışıyor.

Mayo, bikini, kamp araç ve gereçleri gibi yazlık ve tatille ilgili ürünlerin satış rakamları Yaz sezonunda önemli bir artışa sahne olurken, bazı sektörlerin bu dönemde karşılaştıkları durgunluğun üstesinden gelebilmesi için çeşitli stratejiler geliştirmesi gerekiyor;

  • Yaz sezonuna yönelik yeni kampanyalar belirlenmeli
  • Mobil kanallar odağında çalışmalar yürütülmeli
  • Sosyal medya platformları aktif olarak kullanılmalı
  • Yaz ve tatille ilgili anahtar kelime kullanımına özen gösterilmeli

Mehmet Türkel: Geçmiş yıllara göre her geçen yıl artan bir grafiğimiz var

Tatil sezonunun satış rakamları anlamında kendileri için en iyi dönemlerden biri olduğunu söyleyen Penti E-Ticaret Direktörü Mehmet Türkel, “Burada aslında Penti özelinde tatil sezonu olarak konuşursak black friday dönemi (kasım-ekim) sezonunun ardından bizim en iyi satış performansını yakaladığımız dönem. Özellikle burada Plaj kategorimizin olması çok etkili.” dedi.

Bu dönemde yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Türkel, “Tatil sezonu aynı gün kargo, mağazadan teslim al gibi toolları maksimum seviyede kullanıyoruz. Geçmiş yıllara göre her geçen yıl artan bir grafiğimiz var. Trafiğin düştüğü saatlerde ise gece kampanyaları ile satışı desteklemeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Yılın üçüncü dönemi, e-ticaret sektöründe en düşük geçen dönemlerden biri

Yılın üçüncü dönemi online da satış rakamları açısından en düşük dönemlerden biri. Bu dönemde çeşitli stratejiler geliştirmek markalar için bir zorunluluk haline gelirken, markaların birçoğu bu dönemde indirim iletişimlerini kuvvetlendirmek adına çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Bu dönemde atılması gereken öncelikli adımlar bulunuyor. Sezona yönelik ürün gamını genişletmek, back to school dönemine hazır olmak bu dönemin öncelikleri arasında . Döneme göre, müşteri segmentlerine göre iletişim şeklini belirlemek en önemli ihtiyaçlardan biri.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds