Ara
Close this search box.

Mehmet Fatih Yıldırım: Tüketiciler e-ticaret platformlarında farklı alışveriş deneyimleri tecrübe etmeye çalışıyorlar

e-ticaret
e-ticaret

Konu hakkında worldefvakfi.org’e çeşitli değerlendirmelerde bulunan Scooter E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, online kanallardan gerçekleştirilen alışverişleri tüketiciler için sosyal bir deneyim haline getirmek için tüketicilerin alışverişlerini kolaylaştıracak, kendileri sanal ortamda olsa dahi fiziki mağazada hissedebilecekleri ve duyguları ile alışverişi gerçekleştirebilecekleri ortamlar hazırlanması gerektiğini söyledi.

“Tüketiciler artık alışverişi daha kolay ve hızlı olan satıcıları seçiyor”

Tüketicilerin alışveriş davranışlarını yani alışveriş yapma dürtüsünü etkileyen birçok faktör bulunduğunu söyleyen Mehmet Fatih Yıldırım, “Bu kimi zaman ihtiyaç kimi zaman ihtiyaç dışında gerçekleştirilen duygusal alışverişlerdir. Tüketiciler artık alışverişi daha kolay ve hızlı olan satıcıları seçiyor ve farklı alışveriş deneyimleri tecrübe etmeye çalışıyorlar.” dedi.

E-ticaret kanallarından alışveriş yapan tüketicilere sosyal bir deneyim sunmanın bugünün en önemli gerekliliklerinden biri olduğuna vurgu yapan Yıldırım, markaların bu noktada çeşitli çalışmalar gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti.

“E-ticaret platformlarında tüketicilere duyguları ile alışverişi gerçekleştirebilecekleri ortamlar hazırlamamız lazım”

Tüketicilerin alışveriş sürecindeki beklentilerine de değinen Yıldırım, “E-ticaret kanallarından gerçekleştirilen alışverişleri tüketiciler için sosyal bir deneyim haline getirmek için tüketicilerin alışverişlerini kolaylaştıracak hatta kendileri sanal ortamda olsa dahi fiziki mağazada hissedecekleri ve duyguları ile alışverişi gerçekleştirebilecekleri ortamlar hazırlamamız lazım.” diye konuştu.

Yıldırım, açıklamasının son kısmında şu ifadeleri kullandı; “Örneğin; bir ayakkabı almayı planlayan tüketicinin bunu kombinli olarak sanal da üzerinde deneme fırsatı vermemiz önemli bir deneyim olacaktır. Çünkü müşteri sanalda aldığı ayakkabıyı hangi renkler ve hangi tarz kıyafetler ile uyumlu olduğunu fiziken test edemediği için bunu deneyimleyeceği bir sanal mağaza ortamı oluşturulması oldukça önemli bir deneyim.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds