TikTok, e-ticaret odaklı yatırımlarına devam ediyor!

tiktok

TikTok, pek çok ülkede aktif olarak kullanıma sunduğu alışveriş özelliğini Singapur’da da devreye aldı. Platformdan yapılan açıklamada, Singapur’un e-ticaret pazar hacminin büyük potansiyel barındırdığı ve e-ticaret kanalları üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin sayısı arttıkça yatırımların da süreceği belirtildi.

TikTok, son hamlesiyle online alışveriş sektöründeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor

ByteDance tarafından 2016 yılının Eylül ayında piyasaya sürülen TikTok, e-ticaret odaklı yatırımlarına devam ediyor. Platform, dünyanın pek çok noktasında tüketicilere sunduğu alışveriş özelliğini Singapur’da da devreye aldığını açıkladı.

Sosyal medya devi, bu hamlesiyle online alışveriş sektöründeki yerini sağlamlaştırarak Facebook, Instagram gibi platformlarla girdiği yoğun rekabette öne çıkmayı hedefliyor. Platformun Shop özelliği, satıcıları platforma katılmaya teşvik etmek için herhangi bir komisyon ücreti almazken, sadece yüzde 1 oranında ödeme hizmeti ücreti talep ediyor.

Platform, markalara birçok e-ticaret çözümü sunuyor

Platformun uygulamasında yerleşik olarak yer alan TikTok Shop, kullanıcıların doğrudan markalar ve satıcılarla etkileşim kurmasına olanak tanıyor. Şirket ayrıca, canlı yayınlar ve profil sayfalarında yer alan ürün vitrin sekmeleri ile markalar için birçok e-ticaret çözümü sunuyor.

Sosyal medya devinin Asya-Pasifik Ticari Pazarlama Başkanı Ng Chew Wee, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, platform olarak alışveriş ve eğlenceyi bir araya getirdiklerini söyledi. Singapur’un e-ticaret pazar hacminin büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Wee, “Singapur pazar hacmi son yıllarda önemli bir büyümeye sahne oldu. Ülke, 2025 yılına kadar 11,45 milyar ABD dolarına ulaşması beklenen tahmini pazar hacmiyle büyük bir e-ticaret pazarı olma potansiyeli taşıyor. E-ticaret kanalları üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin sayısı arttıkça bizde platform olarak bu alandaki yatırımlarımızı artıracağız.” diye konuştu.