Ara
Close this search box.

Selin İşlek: Metaverse evreni E-ticarette müşteri deneyimini tamamen değiştirecek

metaverse
metaverse

worldefvakfi.org’e yaptığı açıklamada, son zamanlarda farklı sektörlerden birçok firmanın metaverse kavramını gündemlerine almaya başladığını belirten Damat Tween E-Ticaret Direktörü Selin İşlek, yapılan araştırmalarda 2026 yılına kadar yüzde 25’lik bir nüfusun alışveriş, sosyal medya gibi alanlarda metaverse dünyasında en az 1 saatini geçireceğinin öngörüldüğünü, hal böyle olunca da markaların bu dünyadan uzak kalmak istemediğini söyledi.

“Metaverse evreninin deneyimlemek, görmek ve gözlemlemek önemli”

Metaverse evreninde yatırımda bulunmak isteyen markaların dikkat etmesi gereken çok fazla nokta olduğuna vurgu yapan Selin İşlek, “Öncelikle bu alana yatırım yapmak isteyen markalara önerim çok fazla araştırmak ve çok fazla proje ile aynı masada bilgi alışverişi yapmaları olacaktır.  Daha yeni bir kavram olması nedeniyle bu alandaki bilgiler ve kaynaklar yetersiz kalabiliyor. Deneyimlemek görmek ve gözlemlemek önemli.” diye konuştu.

Bu alanda iletişimin çok değerli bir unsur olduğuna işaret eden İşlek, “İkinci olarak sanal evrende hayata geçirilecek projenin markanın vizyon ve misyonundan ayrı düşünülmemesi gerekiyor. İletişimin marka stratejisine paralel ve uzun vadeli kurgulanması gerekiyor.  Kısa süreli ve tek seferlik yapılan yatırımlar çok hızlı silinecektir.” dedi.

“Metaverse’de yapılan yatırımdan hızlıca sonuç beklemek hata olur”

Metaverse evreninin e-ticarette müşteri deneyimini tamamen değiştireceğinin altını çizen İşlek, “Önemli bir konu da bu dünyaya öncelikli girecek markaların müşteriyi/ kullanıcıyı alıştırma ısındırma görevini üstlendiğinin bilincinde olması önemli. Yapılan yatırımdan hızlıca sonuç beklemek hata olacaktır. Sanal evren e-ticarette müşteri deneyimini tamamen değiştirecek.” sözlerini kaydetti.

Bu noktada e-ticaret liderlerine düşen görevler olduğunu hatırlatan İşlek, şöyle devam etti; “Bu nedenle e-ticaret liderleri olarak bizlerin de asıl görevi; bu dünyada markamız ve ürünümüz ile müşteri arasında bir deneyim yaratmak ve bu deneyimi mümkün olabildiğince farklılaştırmak olacak. Kısa vadede; sanal ürünler veya hizmetleri satabildiğimiz, artırılmış gerçeklik ile müşteriye ürünün gerçeğe çok yakın hali ile unutulmaz bir deneyimini yaşatabileceğimiz bir dünya ile karşı karşıyayız.  Uzun vadede ise uçtan uca değişecek bir müşteri alışveriş yolculuğuna hazır olmalıyız.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds