Ara
Close this search box.

Yusuf Mert Yılmaz: Sosyal ticarette önemli olan sürdürülebilir ve sürekli bir içerik üreticisi haline gelebilmek

sosyal ticaret
sosyal ticaret
Vidyodan CEO’su Yusuf Mert Yılmaz

worldefvakfi.org’e açıklamalarda bulunan Vidyodan CEO’su Yusuf Mert Yılmaz, e-ticaretin hacmi arttıkça e-ticaretçilerin de bilmesi, öğrenmesi ve çözmesi gereken platformların sayısının arttığını, sosyal ticarette, diğer platformlarda olduğu gibi en kritik noktanın insanların bu platformları kullanırken amaçlarının, gayelerinin ve beklentilerinin aslında alışveriş yapmak olmadığını anlamak olduğunu söyledi.

“E-ticaretin hacmi arttıkça markaların bilmesi gereken platformların sayısı da artıyor”

E-ticaretin hacminin ve genel ticaret içerisindeki yüzdesinin her geçen gün hem Türkiye’de hem dünyada artmaya devam ettiğini söyleyen Vidyodan CEO’su Yusuf Mert Yılmaz, bu artışla beraber şirketlerin onlinedan ciddi anlamda bir gelir elde etme şansı yakaladığını ancak aynı zamanda işlerinin de zorlaştığını belirtti.

“Çünkü eskiden sadece bir web sitesi dinamiklerini anlamak, web sitesindeki satışı döndürebilmek gerekiyorken sonrasında bunun üzerlerine pazaryerleri eklendi.” diyen Yılmaz, “Pazaryerlerindeki büyük çoğunluk, ortaya çıkabilme, ürünlerini gösterebilme ve satış yapabilme dinamiğini de anlama zorluğu getirdi. E-ticaretin hacmi arttıkça biz e-ticaretçilerin de bilmesi, öğrenmesi ve çözmesi gereken platformlarında sayısı artıyor. İşte web sitesi, pazaryeri derken artık canlı yayından satış, sosyal ticaret belki ilerleyen zamanlarda Metaverse’den elde edeceğimiz gelirleri anlamaya çalışmak, onları optimize etmeye çalışmak gibi de farklı platformların mekaniklerini öğrenme zorunluluğu ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

“Sosyal ticarette, TikTok ve Instagram gibi platformlar ön plana çıkıyor”

Sosyal ticaretin son dönemde önemli bir büyüme ivmesi yakaladığına dikkat çeken Yılmaz, “Sosyal ticarette, TikTok, İnstagram gibi platformlar ön plana çıkıyor. Sosyal ticarette ve diğer platformlarda olduğu gibi en kritik nokta insanların bu platformları kullanırken amaçlarının, gayelerinin ve beklentilerinin aslında alışveriş yapmak olmadığını anlamak. Çünkü insanlar İnstagram’a ve TikTok’a aslında içerik tüketmek, eğlenceli vakit geçirmek, dünyadan haberdar olmak için giriyorlar. Bulut platformları kullanırken akıllarında alışveriş yapmak gibi bir gaye yok. Halbuki bu platformlarda alışverişe, satışa döndürebilmek için de platformun ve kullanım alışkanlıklarının çok iyi anlayıp o deneyimin arasına girmek gerekiyor.” dedi.

“Burada kritik nokta dediğimiz gibi aslında platformların nasıl çalıştığını, insanların bu platformları kullanırken ne amaçladığını burada nasıl vakit geçirdiklerini iyi öğrenebilmek.” diyen Yılmaz, “TikTok’da kısa videolarla sistemleniyor. O zaman bizim de burada e-ticaret anlamında bir gelir elde edebilmek istiyorsak TikTok’un ve kullanıcı alışkanlıklarının mutlaka arasına girebilmemiz lazım. Yani bizde kısa videolarla bir içerik üretebilmek ve bir içerik üretim üzerinden satışı döndürebilmek.” ifadelerini kullandı.

“Girişimlerin marka olarak, satıcı olarak bir içerik üreticisi haline gelebilmesi çok önemli”

Sosyal medya platformlarında satış yapmak isteyen girişimlerin dikkat etmesi gereken çok fazla nokta olduğuna işaret eden Yılmaz, “Hem Instagram’da hem TikTok’da ilk akla gelen her zaman en büyük influencerları, hali hazırda kitleleri olan insanları kullanmak oluyor. Bizim de Videodan olarak canlı yayın satışları da deneyim ettiğimiz üzere aslında önemli olan sürdürülebilir ve sürekli bir içerik üreticisi haline gelebilmek. Yani influencerları tabi ki bir kaldıraç etkisiyle kullanabiliriz ama önemli olan sizin de marka olarak, satıcı olarak bir içerik üreticisi haline gelmeniz ve o platformun gerektirdiği gibi içerik üreterek kendi kitlenizi oluşturabiliyor olmanız.” sözlerini kaydetti.

Sosyal ticaretin çok uzun bir yol olduğuna vurgu yapan Yılmaz, açıklamalarının son kısmında şu ifadeleri kullandı; “Bu şekilde markanızı ve ürünlerinizi potansiyel müşterinize birebir göstererek, anlatarak, faydalarının net bir şekilde mesajlarını vererek aslında kendi kitlenizi oluşturabilirsiniz. Yani sosyal ticarette aslında zahmetli ve uzun bir yolculuk ama doğru kitleye ulaşabildiğiniz zaman, doğru içerik üretebildiğiniz zaman aynı pazaryerlerinden veya kendi web sitenizden gelen hacim gibi çok ciddi bir hacim yakalama fırsatınız var.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds